پایگاه خبری تحلیلی دیار مشرق ۲۴

۱۴۰۳/۱۲/۲ - ساعت ۱۲:۱۷

افزایش آمار چاقی جوانان در خراسان شمالی نگران کننده است

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در گروه سنی بالای ۱۸ سال، چاقی از ۵۶.۰۸ درصد به ۵۷.۹ درصد رسیده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: روند افزایشی چاقی در استان، لزوم توجه بیشتر به تغذیه سالم و فعالیت بدنی را می‌طلبد.

نسرین علیزاده گفت:آمار چاقی در گروه‌های سنی مختلف افزایش داشته و این مسئله نیازمند برنامه‌ریزی دقیق برای ارتقای سلامت جامعه است.

وی افزود: در گروه سنی نوجوانان، میزان اضافه‌وزن و چاقی از ۱۵.۴۳ درصد به ۱۶.۵ درصد افزایش یافته است. همچنین در گروه سنی بالای ۱۸ سال، این شاخص از ۵۶.۰۸ درصد به ۵۷.۹ درصد رسیده است.

عوارض چاقی و اضافه‌وزن

علیزاده با اشاره به تأثیرات چاقی بر سلامت عمومی، گفت: چاقی و اضافه‌وزن می‌توانند خطر بروز بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، سکته مغزی، مشکلات مفصلی و اختلالات تنفسی را افزایش دهد.

وی تاکید کرد: همچنین چاقی در نوجوانان ممکن است زمینه‌ساز مشکلات سلامتی در بزرگسالی باشد و بر کیفیت زندگی آنها تأثیر بگذارد.

دلایل افزایش چاقی در گروه‌های هدف

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه عنوان کرد: مصرف زیاد غذا‌های پرکالری، فست‌فودها، نوشیدنی‌های شیرین و تنقلات ناسالم، کاهش فعالیت بدنی به دلیل سبک زندگی شهری، استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیکی و کمبود فضای مناسب برای ورزش، تغییر الگو‌های غذایی سنتی و افزایش مصرف غذا‌های صنعتی و فرآوری‌شده از جمله دلایل اضافه وزن هستند.

هشدار نسبت به عرضه خوراکی‌های ناسالم

علیزاده نسبت به عرضه بیش از اندازه فست فود‌ها و خوراکی‌های ناسالم در محیط شهر نیز هشدار داد و اضافه کرد: تبعات مصرف زیاد این مواد غذایی ناسالم نه تنها منجر به بروز بیماری‌ها و چاقی و اضافه وزن می‌شود که آثاری را نیز برای نظام بهداشت و درمان به دنبال خواهد داشت.

اقدامات دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

علیزاده با اشاره به برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی برای بهبود وضعیت تغذیه، گفت: با تدابیر اتخاذشده، اغلب مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی تحت پوشش دانشگاه، دارای کارشناس تغذیه هستند و خدمات مشاوره‌ای رایگان به مراجعان ارائه می‌دهند.

به گفته وی، افراد دارای اضافه‌وزن و چاقی پس از بررسی وضعیت الگوی تغذیه و سبک زندگی که در خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت شهری انجام می‌شود توسط پزشک و کارشناس تغذیه، به مدت ۱ تا ۳ ماه تحت پیگیری و مراقبت قرار می‌گیرند. این اقدامات با هدف اصلاح الگوی تغذیه، افزایش آگاهی و کاهش عوارض چاقی انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: با توجه به این روند، اتخاذ سبک زندگی سالم، افزایش آگاهی عمومی و برنامه‌ریزی دقیق می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت جامعه کمک کند.

اخبار مرتبط