پایگاه خبری تحلیلی دیار مشرق ۲۴

۱۴۰۲/۹/۲۵ - ساعت ۱۰:۵۴

توجه دولت به توسعه زیرساخت های سایبری کشوردر لایحه بودجه 1403 ستودنی است

زیرساخت‌های ارتباطی سایبری کشور مانند شبکه ملی اطلاعات، اینترنت و تلفن همراه، نقش مهمی در ارتباطات، تجارت، آموزش، سلامت، فرهنگ و سایر حوزه‌های زندگی مردم دارند.

توجه دولت به توسعه زیرساخت های سایبری کشوردر لایحه بودجه 1403 ستودنی است

اسماعیل کفاشی

مدیر اندیشکده محرم و پژوهشگر حکمرانی فضای سایبر

 

زیرساخت‌های ارتباطی سایبری کشور مانند شبکه ملی اطلاعات، اینترنت و تلفن همراه، نقش مهمی در ارتباطات، تجارت، آموزش، سلامت، فرهنگ و سایر حوزه‌های زندگی مردم دارند. تقویت این زیرساخت‌ها می‌تواند باعث افزایش بهره‌وری، گسترش بازار، کاهش هزینه‌ها، ایجاد اشتغال، افزایش دسترسی به خدمات و اطلاعات، ارتقای کیفیت زندگی و رفاه عمومی شود و به ارتقای امنیت و حفاظت از اطلاعات شخصی و مالی مردم کمک کند. همچنین، با توسعه زیرساخت‌های سایبری، امکانات و خدماتی مانند خدمات آموزش از راه دور، ارتباطات پرسرعت اینترنتی، سامانه‌های بانکی الکترونیکی، سامانه‌های پزشکی از راه دور، سامانه‌های خدماتی خصوصی و دولتی مبتنی بر شبکه و ... بهبود خواهند یافت.

با توجه به اینکه فضای سایبر به عنوان یکی از مهمترین فضاهای ارتباطی در جهان شناخته می‌شود، تقویت زیرساخت‌های سایبری یک کشور، می‌تواند به ارتقای رتبه و جایگاه آن در جهان کمک کند. بررسی لایحه بودجه 1403  نشان می دهد که دولت نقش توسعه ای برای فناوری اطلاعات و فضای سایبر در نظر گرفته است. برخی از مهم ترین بخش های این لایحه شامل بخش توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات است که در این بخش، دولت اعتبارات قابل توجهی برای توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات، مانند شبکه ملی اطلاعات، مراکز داده و امنیت سایبری، در نظر گرفته است. توسعه این زیرساخت ها، می تواند امکان دسترسی سریع، آسان و همه گیر به اطلاعات دولتی را فراهم کند.

در خصوص توجه دولت به  توسعه اقتصاد دیجیتال، اعتبارات قابل توجهی برای توسعه بخش های مختلف اقتصاد دیجیتال، مانند حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها، در نظر گرفته است. این توسعه، در نهایت موجب افزایش نفود فناوری اطلاعات در جامعه ایران شده و متعاقب آن شفافیت و بهره وری جامعه بهبود خواهد یافت. با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از فعالیت‌ها و تعاملات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی کشور در فضای سایبر انجام می‌گیرد، زیرساخت‌های حیاتی کشور هم از طریق این فضا، مدیریت و بهره‌برداری می‌شوند. فلذا سرمایه گذاری دولت حتی در نقش های غیرمستقیم مرتبط با فضای سایبر توجیه پذیر است. چرا که زیست بوم ارتباطی فعلی هم تا حد زیادی به جامعه سایبری وابسته شده است .

نیما مرادی خبرنگار
اخبار مرتبط