نقش حمایتگرانه دولت برای کسب و کارهای مبتنی بر فضای سایبر در لایحه بودجه 1403
نقش حمایتگرانه دولت برای کسب و کارهای مبتنی بر فضای سایبر در لایحه بودجه 1403
علیرضا فخر رحیمی
دکتری مدیریت راهبردی و پژوهشگر حوزه فضای سایبر
فرآیندهای مبتنی بر فضای سایبر هزینهها و زمانهای انجام کارها را کاهش دهند و به افزایش بهرهوری و کیفیت خدمات و محصولات منجر شود. کسب و کارهای مذکور ارزش افزوده بالایی را ایجاد کنند و به توسعه علمی، فناوری و نوآوری کشور کمک کنند.
توجه به کسب و کارهای مبتنی بر فضای سایبر به این دلیل که بنیان اصلی آنها مبتنی بر کارکردهای سایبرپایه می باشد، مهم است. کسب و کارهای مذکور میتوانند سهم بالایی از تولید ناخالص ملی را تشکیل دهند و به رشد اقتصادی کشور کمک کنند، شغلهای جدیدی را ایجاد کرده و به کاهش نرخ بیکاری و افزایش درآمد مردم منجر شوند.
کسب و کارها مذکور ضمن ارتقای سرمایه انسانی باعث توانمندسازی مردم نیر می شود . در برابر این کارکردهای مهم و تاثیر گذار، دولت با بستر سازی مناسب و فراهم آوردن ساز و کار رشد این کسب و کارها، بخشی از مسیر رشد را تسهیل خواهد کرد.
دولت با حمایت از کسب و کارهای مبتنی بر فضای سایبر میتواند شاخصهای اقتصادی زیر را بهبود بخشد:
افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی
ایجاد شغل و کاهش نرخ بیکاری
کاهش هزینه و افزایش بهرهوری
افزایش ارزش افزوده و توسعه کشور
دولت از رهاورد تنظیم گری اعتبارات برای حمایت از طرح های فناورانه در حوزه فضای سایبر ابزاری مناسب را در این حوزه در اختیار دارد. همچنین به منظور حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها در حوزه فضای سایبر از طریق ارائه تسهیلات مالی، معافیت های مالیاتی و تامین نیروی انسانی متخصص می تواند روند توسعه در این حوزه را نوید بخش قرار دهد. که امیدوارم این امر، بتواند به رشد و توسعه این کسب و کارها کمک کند.
توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات، از جمله شبکه ملی اطلاعات، مراکز داده و امنیت سایبری، برای تسهیل فعالیت کسب و کارهای مبتنی بر فضای سایبر می تواند به توسعه کسب و کارهای مبتنی بر فضای سایبر کمک کند. هم افزایی توسعه در این زیر حوزه ها می تواند به عنوان بخشی از وظیفه توسعه بخشی مبتنی بر فناوری در دولت هنگام تدوین جزئیات لایجه بودجه 1403 و در مجلس هنگام بررسی لایحه بودجه تعبیر شود.